Kahvia. Olen jo tunnin suunnitellut keittäväni kahvia. Vaan tässä koneella istun. Loin blogin. Lapsi nukkuu päiväunia. Ja arvaatte vaan, kun tästä nousen keittämään sitä kahvia, kuuluu makuuhuoneesta "NÄH"!

 

Blogiajatusta pyörittelin mielessäni muutaman päivän. Aikaisemminkin kirjoitin, kun laihdutin häitäni varten Cambridge-ohjelmalla. Häät tuli, laihdutus jäi, blogi painui unholaan. Paljon on sen jälkeen tapahtunut ja taas ja yllättäen, painoa olisi pudotettava! Suurin syy kuitenkin nukkuu tuolla niitä päiväunia, eikä painonkertyminen ja siitä seurannut laihdutusprojekti ahdista enää oikeastaan ollenkaan. 

 

Omaa vartaloa katsoo nykyisin aivan eri lailla. Olen myös oppinut olemaan armollinen. Ja onnellinen, kaikesta huolimatta. Hyvä minä! 

 

Minusta tuli äiti tänään tasan 8 kuukautta sitten. Raskauskiloja kertyi 20. Ensimmäiset 8kg lähtivät kuin itsekseen (ne siis olivat niitä lapsesta johtuvia, loput tulivat herkuttelemalla) ja loput 12kg jäivät pysyäkseen. Mokomat. Taistelu niitä vastaan on siis alkanut. 

 

Olen tässä 8kk aikana ehtinyt jo kokeilemaan kepillä jäätä, ja kikkaillut kaikenlaisten ruokajuttujen kanssa. Mutta sen voin sanoa, että tiukassa ovat loput kilot! Tällä hetkellä tuntuu, että olen kuitenkin löytänyt kultaisen keskitien terveellisen ruoan, diettaamisen ja herkkutelun välimaastosta. On inhottavaa laihduttaa, jos joku on kiellettyä. Mutta on myös inhottavaa koittaa laihduttaa, jos ei tiedä oikein mitä pitäisi syödä ja kuinka paljon. Välimallin ruokaohjelman olen siis luonut itselleni Go fat Go-ruokavaliosta. Periaatteessa noudatan annettuja määriä, mutta sallin pienet muutokset ja elämänmukaiset notkahdukset. Kuten nyt vaikka muutaman viikon päästä olevat ystävieni häät. En aio miettiä sen kummemmin mitä suuhuni laitan. Normaaliin päiväohjelmaan voi palata seuraavana päivänä. Tai sitä seuraavana.. 

 

Tässä käyttämäni Go fat Go perusrunko (p.s. tämä on ilmainen joten sen voi jakaa):

Aamiainen

45g kaurahiutale
100g raejuusto, rasvaton
150g mehukeitto, sokeroimaton / 100g pakastemarjoja
+Fast Omega3 2kpl
Lounas
100g kana / 100g naudanliha max 10% / 100g kala
50g kananmunanvalkuainen / 25g raejuusto, rasvaton
200g vihanneksia vapaavalinnaisesti
10g oliiviöljy
Välipala
1kpl Pro-Fx lo-carb bar / 40g Fast Dietmix / 250g maitorahka + 100g pakastemarjoja
Päivällinen
100g kana / 100g naudanliha max 10% / 100g kala
40g riisi / 40g pasta / 170g peruna / Real-täysjyväleipä 2 viipaletta
200g vihanneksia vapaavalinnaisesti
Iltapala
250g maitorahka / 150g raejuusto, rasvaton
150g mehukeitto, sokeroimaton / 100g pakastemarjoja
10g vehnälese
+Fast Omega3 2kpl
 

Itse syön ihan Pirkan Omega3 tabuja ja lisään vehnäleseitä aamupalaan, välipalaan ja iltapalaan. Näin olen todennut, että kuidun saanti on riittävää. Aamuisin otan myös D-vitamiinia ja yhden poretabletin monivitamiinia. 

Takana tätä on nyt melkein kaksi viikkoa. Minä hyppään vaa'alla joka aamu, vaikka ei kannattaisi. Hyppään silti. Tänä aamuna pudotusta yhteensä -2,2kg. Lopullinen kahden viikon pudotus voi olla myös paljon vähemmän, huomenna kun on yhdet hautajaiset jossa varmaan on tarjolla kaikkea voileipäkakusta kermakakkuun ja tänä iltana on saunailta!! Se tarkoittaa sitä, että aion kyllä nauttia myös saunaoluen. Tai kaksi. 

 

Että näin. No mutta tämähän oli kivaa! Se, kuinka usein pääsen ajatusteni kanssa rauhassa koneen äärelle kirjoittamaan, onkin sitten toinen tarina. 

Kahvit jäi keittämättä, makkarista kuuluu tuttua höpinää. 

Tässä vielä fiilistelykuva eilisestä päivällisestä! Tästä on muodostunut oma suosikkini: Tonnikalapihvejä ja uunitomaattia & uuniRealia. Kyllä, laihduttaessa saa syödä hyvin!ruoka.jpg