Mauri on mun kohta 10-vuotias chihuahua herra. Tai neiti, mieheni mielestä. Itsellenihän on täysi mysteeri, kuinka noin salskeasta koirasta saa muka neitimäistä? Sehän on myös maailman paras vahtikoira. Välillä liiankin hyvä hommassaan! 

Mauri on aivan omanlaatuisensa. Omapäinen, kuritonkin joskus, mutta niin rakas. Yhtä kovissa vesissä keitetty, kuin minä. Ollaan reissattu maailmalla ja paettu pahojen ihmisten luota kassit heiluen ja kantokoppa viuhuten. Ollaan vierailtu ystävien luona ja kustu yhdenkin herran kokolattiamatto pilalle (asuin Hollannissa pari viikkoa työkaverini luona kun olin asuntoa vailla ja karu totuus paljastui vasta paljon jälkikäteen). Sydämelliset pahoitteluni vielä kerran, Chris. (itsehän en osallistunut kusemiseen, tämä oli täysin koiran vika).

Meillä on Maurin kanssa ollut ylämäet ja alamäet. Mutta tässä vaan ollaan. Maurilla kuitenkin todettiin viime vuoden lopulla sydämessä sivuääni. Long story short: aloitettiin sydänlääkitys, nesteenpoistolääkitys ja sydämen veren virtausta ehkäisevä lääkitys. Eilen oli sitten taas kontrollipäivä. Mulla oli ollut vähän huonot vibat koirasta tässä parin viikon aikana. Se oksenteli välillä ja oli muutenkin vähän apaattinen. Lääkäri kuitenkin totesi, että keuhkoissa kuulunut nesteestä kertova rohina oli poistunut ja yleiskunto oli muutenkin huomattavasti parempi kuin viime käynnillä. Oksenteluun aloitettiin Royal Canin erikoisruokavalio vatsaherkille. Katsotaan jos siitä olisi apua tuohon vaivaan. Kyselin elinikäennusteita sydänpotilaille lääkityksen aloitettua. Vuosi, pari on keskimääräinen lisäaika. Toiset koirat pääsevät yllättämään ja elävät vielä pitkäänkin. Lääkäri sanoi, että jotkut sydänpotilaskoirat kun klinikalle tulevat, ovat jo valmiiksi "luovuttaneen" näköisiä. Maurissa kuulemma virtaa piisaa. Tosin jos tietyn pisteen yli mennään ja alamäki alkaa, voi loppu tulla nopeastikkin. Kai tässä on sellaista henkistä valmistautumista tehty jo pitkään, mutta nautittava on siitä mitä on jälljellä. Toivotaan, että lääkitys olisi nyt kohdillaan, ruokavalio kohentaisi muuta yleiskuntoa ja seuraavaan kontrolliin ei tarvitsisi mennä kuin vasta loppukesästä! 

mauri.jpg

Eilen tuli hoideltua paljon muitakin asioita ja olin liikenteessä koko päivän. Kauppareissulla pyörähdin Lidlissä. Mulla on korvat ja kaikki muutkin tuutit täynnä tuota rahkaa. Ja kun ohjeessa kerran sanotaan, että välipala on rahka tai patukka, aion nyt ainakin hetken korvata sen tuollaisella proteiinipatukalla. Lidlissä ovat edullisia ja löysin muuten uuden suosikkimakuni! Lakritsa. Tässä ainut kuva eiliseltä, pikavälipala autossa kauppareissun jälkeen

patukk.jpg

Noin, nyt pikainen aamupala ennen kuin poika herää päikkäreiltä!