Päivi Päivi Päivi. Noin. Päivitetty. 

Aika se on kummallinen juttu. Ihmettelen, jos joku vielä esimerkiksi näinkin pitkän ajan jälkeen käy tätä blogia lukemassa! (ihanaa, jos käyt!)

Aika on sellainen kummallinen juttu, että sitä esimerkiksi rittää loputtomasti jonkun tietyn, yhden kirjan lukemiseen. Monta mooooonta kertaa päivässä. Aikaa on halata, lohduttaa, naurattaa, jutella, kokata, viihdyttää, ja toistaa koko sama rubma uudestaan. Aikaa ei ole, kun pitäisi ottaa kattila kaapista. Laskea lapsi hetkeksi sylistä jotta saisi puuron päälliset jääkaapista. Täyttää tyhjä vesimuki. Aika on silloin jotain ihan käsittämättömän kallisarvoista ja se on vähissä. 

Mietin monesti, kuinka ammattibloggaajat (perheelliset) hoitavat tämän kirjoittamisen? Kai tämäkin on taitolaji? :) 

Aika on myös suopea ja aika on anteeksiantavainen. Aika muuttaa ihmisiä joskus, sekös vasta onkin onnea sitä itseään. Aika myös antaa anteeksi. Välillä aivan liikaakin. 

Jossain vaiheessa elämää elin sairaan narsistin kanssa, Elämälle otti monta vuotta kääntyä oikeille raiteille ja omalle mielelle kauan vielä sen jälkeenkin. Edelleen mietin välillä, kuinka pääsin pakoon sitä kaikkea.

Ja nyt, aikaa on askarrella oma joulukalenteri maito-allergiselle lapselle. Suunnitella viikon syömiset keralla. Tai sitten ihan vaan hatustavetäen kun siippa soittaa kaupasta, että NYT. 

Aikaa ei ole musiikille. Sellaiselle omalle. Kirjoille tai muille harrastuksille. Mutta se ei haittaa. Aika on varmaan "Time equals: I don't give a crap as long as my kid is happy". Enkä tarkoita etteikö itse tarvisi olla onnellinen. Siis sehän on kaikkien muiden onnen lähtökohta. TARVII OLLA. Totta hitossa. Vaikka aikaa ei muka millekkään nykyään ole, en tarkoita, että se olisi minun onnesta pois. Se äitin aika tehdään silloin kun siltä tuntuu. Ja se muuten tehdään tasan tarkkaan 13.11.2015 seuraavan kerran! Hui. 

Nyt, jotain mikä voimauttaa. 

https://www.youtube.com/watch?v=PBEXSiFzOfU

 

Ottakaa ja antakaa aikaa. 

Pus. 

 

p.s. niille, jotka tätä blogia jaksaa lukea (tai ovat vaikka eksyneet tänne sattumalta) pieni pyyntö:

Kommentoikaa kommenttikenttään (vaikka ihan nimettömänä) joko "Aika kyllä.." tai "Aika ei kyllä.." Ja mitä se sitten onkaan :) Kiitos kaunis!

 

Juu nou.